Velmi vláčná tvarohová bábovka
Publikováno: 15. ledna 2021, 18:09
Kristýna Drozdová
Foto: MShev / Shutterstock.com
Doba čtení: 1 min
Ke kávě nebo čaji ta správná varianta. Těsto je velmi křehké a zároveň vláčné. Příprava je jednoduchá a celkem rychlá, během delšího pečení máte čas na sebe, můžete si přečíst knížku, udělat masku nebo uklidit. Vyzkoušejte tento úžasný recept.
SUROVINY
- 250 g tvarohu
- 250 g polohrubé mouky
- 180 g změklého másla
- 220 g cukru krupice
- 3 větší vejce
- 1 lžíce rumu
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- špetka soli
- nastrouhaná kůra z dobře omytého citronu
POSTUP
Na začátku si předehřejeme troubu na 170 °C.
Formu na bábovku si vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky, cukr a máslo si vyšleháme od pěny. K této směsi vmícháme tvaroh, vanilkový extrakt, rum a citronovou kůru. Nakonec přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetku soli. Důkladně vše promícháme.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho na konci zapracujeme do těsta, které nalijeme do formy.
V troubě pečeme 50-60 minut. Propečení vyzkoušíme špejlí, pokud se nám na ni těsto nelepí, je hotová.
Bábovku vyklopíme z formy a necháme před podáváním vychladnout.