Velmi vláčná tvarohová bábovka

Velmi vláčná tvarohová bábovka
Ke kávě nebo čaji ta správná varianta. Těsto je velmi křehké a zároveň vláčné. Příprava je jednoduchá a celkem rychlá, během delšího pečení máte čas na sebe, můžete si přečíst knížku, udělat masku nebo uklidit. Vyzkoušejte tento úžasný recept.

SUROVINY

  • 250 g tvarohu
  • 250 g polohrubé mouky
  • 180 g změklého másla
  • 220 g cukru krupice
  • 3 větší vejce
  • 1 lžíce rumu
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • nastrouhaná kůra z dobře omytého citronu

POSTUP

Na začátku si předehřejeme troubu na 170 °C.

Formu na bábovku si vymažeme máslem a vysypeme moukou.

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky, cukr a máslo si vyšleháme od pěny. K této směsi vmícháme tvaroh, vanilkový extrakt, rum a citronovou kůru. Nakonec přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetku soli. Důkladně vše promícháme.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho na konci zapracujeme do těsta, které nalijeme do formy.

V troubě pečeme 50-60 minut. Propečení vyzkoušíme špejlí, pokud se nám na ni těsto nelepí, je hotová.

Bábovku vyklopíme z formy a necháme před podáváním vychladnout.