Úžasná francouzská delikatesa – MAKRONKY

Úžasná francouzská delikatesa – MAKRONKY
Většina z nás si je radši koupí v obchodě nebo ve vyhlášené cukrárně. Proč se tohoto dezertu bojíme a neupečeme ho doma? Vše musíme dodržovat přesně na gramy, postupujeme krok za krokem, ale za vyzkoušení tento recept určitě stojí!

Potřebné suroviny na těsto:

  • 120 g jemně mletých mandlí
  • 150 g moučkového cukru
  • 90 g bílku (cca ze 3 vajec), nejlépe den odleželých (v chladničce)
  • 50 g krupicového cukru
  • potravinářské barvivo

Potřebné suroviny na krém:

  • 250 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 ml suchého sektu

Postup:

  1. Mleté mandle smícháme s moučkovým cukrem, rozmixujeme v mixéru a pak prosejeme přes jemné síto.  Prášek musí být jemný, abychom měli makronky hladké.
  2. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem do měkké pěny, přidáme potravinářské barvivo a vyšleháme pevný sníh.
  3. Směs mandlí a cukru přisypeme do sněhu a stěrkou mícháme, dokud těsto není hladké, řídké, ale stále pevné. Nesmí být příliš tekuté, na plechu by se nám rozteklo a makronky budou placaté.
  4. Těsto dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme (kolečka cca 4,5 cm) na plechy s pečicím papírem.
  5. Makronky necháme důkladně zaschnout – při doteku se nesmí lepit. Zasychání může trvat různě dlouho (30–60 minut). Předehřejeme troubu na 150 °C. Pečeme 10–12 minut.