Připravte si pravou domácí horkou čokoládu
Na dobrých surovinách při přípravě horké čokolády nešetřete, připravujte si ji svátečně, ale kvalitně. Samozřejmostí je dobré tučné mléko, kvalitní kakaový prášek a pravá hořká čokoláda. V některých podnicích najdete čokoládu podobnou pudinku s přídavkem škrobu. Máte ale chuť na pudink nebo na pravou čokoládu?
Kterou čokoládu použít?
Patříte-li k těm, kteří si rádi dopřejí kvalitní čokoládu, dejte přednost produktům, které obsahují minimálně 75 % kakaa. U menších dětí volte čokoládu s množstvím kakaa do 55 %.
Na 4 šálky si připravte:
200 g čokolády nebo čokoládových peciček
280 ml plnotučného čerstvého mléka
Cukr podle chuti
V kastrůlku ohřejte mléko přibližně na teplotu 60 - 70 °C. Postupně vložte všechnu čokoládu, případně cukr a míchejte dokud se vše nerozpustí. Na čokoládu můžete přidat oblíbené koření - skořici, vanilku, kajenský pepř, kardamom, pomerančovou kůru. Ozdobte si čokoládu kopečkem pravé šlehačky, karamelovou polevou, salkem či jste-li fajnšmekři panákem Whisky. Na závěr třeba posypejte drcenými mandlemi.
Přejete-li si čokoládu skutečně krémově lahodnou, nahraďte alespoň polovinu mléka 12% smetanou.