3 tipy našich babiček: Čištění lahví, kuchyňské linky a jak docílit lesku mosazných nádob
Linka – jak rozzářit kuchyňskou linku
Znáte to. Často v televizních i jiných reklamách vídáte perfektní kuchyňské linky, které září čistotou snad na míle daleko. A poté se podíváte na vaši vlastní pracovní desku v kuchyni. Přemýšlíte, jak to udělat, aby skvrny a další nedostatky zmizely?
Chcete znát babiččino tajemství, aby se vaše pracovní deska třpytila? Nakrájejte grapefruit nebo jakýkoli citrusový plod na polovinu a poté navrch posypte hodně soli a setřete špínu a nečistoty. Opláchněte horkou vodou a setřete houbičkou. Šťáva z citrusových plodů přirozeně čistí vaše pracovní místo a zanechává svěží, osvěžující vůni.
Láhev – čištění vnitřku
Podle ostatních notoricky náročné na čištění. Avšak vnitřek lahví lze vypláchnout směsí písku a vody. Po dobrém protřepání vyčistí abrazivní kombinace všechna těžko dostupná místa. Jen nezapomeňte lahvičku poté opláchnout a nechat uschnout na vzduchu. Jedná se o tu nejnenáročnější metodu čištění lahví. Šetří nejen váš čas, ale také nervy.
Lesk na mosazi – jak ho docílit
Ocet a sůl fungují velmi dobře na mosazi, která již dávno zažila lepší časy. My doporučujeme nalít jakýkoliv druh octa na vlhký hadřík posypaný solí a poté mosazné objekty otřít. Kov okamžitě získá svůj původní krásný lesk. Opláchněte a vyleštěte dosucha měkkým bavlněným hadříkem.
Věříme, že vám tyto babské rady přišly užitečné a že jste se i trochu poučili. Děkujeme vám za přečtení tohoto článku.
Zdroje: