Pár surovin a výborný sladký oběd je na světě

Pár surovin a výborný sladký oběd je na světě
Jednoduchý recept na bramborové šišky, který zvládne každý. Brambory, mouka, vejce, máslo. To vše patří k základu tradiční české kuchyně. Snadný recept, rychlá příprava a výborný výsledek. Co víc si přát?

Co potřebujeme?

Těsto:

  • 600 g brambor
  • 1 vejce
  • Špetka soli
  • 250 g hrubé mouky (+ na pomoučení)

K dochucení:

  • mletý mák
  • cukr moučka
  • kakao
  • rozpuštěné máslo
  • zakysaná smetana

Postup:

Brambory si v celku uvaříme, vychladlé je buď najemno nastrouháme, nebo pomačkáme.

Přidám vejce, sůl a hrubou mouku. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které se nelepí.

Z těsta si vytvoříme válečky a dáme je vařit do osolené vody (cca 7 minut). Až budou hotové, budou nám plavat nahoře.

Takto uvařené šišky dáme do misky s máslem, aby se trochu obalily a neokoraly.

Dochutíme si je podle chuti. Můžeme je smíchat s mletým mákem a cukrem a přelít rozpuštěným máslem. Použít ale můžeme zakysanou smetanu s kakaem (grankem). Každý si najde svou variantu.

Zdroj:

  • autorský text