Prošívaná deka – slast pro chuťové pohárky i pro oči
Publikováno: 28. října 2020, 09:40
Kristýna Drozdová
Foto: Autor: artsuedan / Shutterstock.com
Doba čtení: 1 min
Nadýchané těsto doplněné úžasnou tvarohovou náplní. Buchta, u které se vydovádí pečliví lidé, přesností se meze nekladou. Jsou mezi námi ale i lidé, kterým pečlivost a přesnost chybí, což vůbec nevadí! Náplň na korpus můžete jakkoliv nacákat.
POTŘEBNÉ SUROVINY
TĚSTO:
- 2 hrnky polohrubé mouky (1/4 listrové)
- 1 hrnek mletého cukru
- 1 hrnek mléka
- ½ hrnku oleje
- 2 lžíce kakaa
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
NÁPLŇ:
- 2 lžíce cukru
- 2 tvarohy
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový puding
- 1 vejce
- mléko dle potřeby (tolik, aby byla náplň jako pribiňák)
POSTUP
1. Vejce utřeme s cukrem.
2. Mouku promícháme s kakaem, práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Postupně to zašleháváme ke žloutkovému krému. Pak postupně přidáváme mléko a olej.
3. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
4. Na náplň smícháme tvaroh s ostatními surovinami. Podle potřeby rozředíme mlékem. Náplň můžete ledabyle pocákat na těsto nebo si ji dáme do zdobicího sáčku a křížem krážem těsto ozdobíme.
5. Pečeme zhruba 35 minut na 180 °C.