Plněná kuřecí kapsa z kynutého těsta – Babicovy dobroty
Publikováno: 19. září 2020, 21:45
Kristýna Drozdová
Foto: Autor: Slawomir Fajer / www.shutterstock.com
Doba čtení: 1 min
Výborný oběd nebo skvělá večeře. Recept není tak jednoduchý, ale musíte ho vyzkoušet, z výsledku budete nadšení. Kapsa z kynutého těsta a směs podle vaší chuti. Jak na těsto a jak si připravit směs?
Suroviny na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 1 droždí
- 1 dcl olivového oleje
- 300 ml teplé vody
- cukr, sůl
Náplň:
- 2 kuřecí prsa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- červenou papriku
- 200 g strouhaného sýru
- hrášek, kukuřice, mrkev
- vejce
- tymián
- sůl, pepř
Jak budeme postupovat?
Mouku smícháme s droždím, solí, olejem, vodou, vypracujeme těsto a necháme ho 30 minut kynout. Na oleji si opečeme nakrájená kuřecí prsa, přidáme cibuli, česnek a okořeníme. Do směsi můžeme přidat hrášek, kukuřici nebo mrkev. Z těsta vyválíme placky, naplníme je směsí a posypeme tvrdým sýrem. Kraje potřeme vejcem a zabalíme. Necháme ještě 10 minut kynout. Dáme na plech s pečicím papírem, potřeme vejcem a pečeme 20 minut při 200°C.