Panna cotta jako z restaurace – recept na skvělý dezert

Panna cotta jako z restaurace – recept na skvělý dezert
Velmi oblíbený dezert, kterým potěšíte každého. Ze tří surovin vznikne během pár minut lahodný zákusek. Příprava není vůbec náročná, akorát je lepší ji nechat přes noc uležet v lednici. Panna cotta, která pochází z Itálie, doslova znamená vařená smetana. Jak na to?

SUROVINY:

PANNA COTTA:

  • 500 ml smetan ke šlehání
  • 70 g cukru krystal
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 plátky želatiny
  • Jahody a maliny na ozdobení

JAHODOVO-MALINOVÝ PŘELIV:

  • 200 g jahod
  • 100 g malin
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce limetkové šťávy

POSTUP:

Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby změkly a mírně nabobtnaly.

Smetanu, cukr a semínka vanilkového lusku dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu. Jakmile bude směs ohřátá, odstavíme rendlík z plotny. Nabobtnalou želatinu vyždímáme a pečlivě rozmícháme v ohřáté smetaně.

Směs naléváme do mističek nebo skleniček, které dáme nejlépe na noc do ledničky. Pokud tolik času nemáme, stačí 4-5 hodin.

Na ovocný přeliv rozmixujeme všechny ingredience, nalijeme ho pak na ztuhlou panna cottu. Nakonec vše dozdobíme čerstvými jahodami a malinami.