Ochutnejte indickou kuchyni: Zeleninová samosa - lahodný předkrm či praktická svačina

Ochutnejte indickou kuchyni: Zeleninová samosa - lahodný předkrm či praktická svačina
Indická kuchyně je bohatá na chutě, vůně i barvy. Poznáte ji podle typického koření kari, masaly a jogurtových či kokosových omáček. Oblíbené jsou i různé předkrmy jako je křupavá smažená taštička plněná kořeněnou zeleninovou směsí.

Tuto slanou pochoutku si oblíbíte jako rychlou svačinu nebo chutný předkrm.

Příprava těsta

Nejprve si připravíme těsto na taštičky. Smícháme 250 g mouky se lžičkou soli, 3 lžícemi oleje a 100 ml vody. Hladké těsto uložíme do lednice a mezitím si připravíme náplň. 

Příprava náplně

Na velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Tu poprášíme lžičkou kurkumy, masaly, špetkou pepře a lžičkou soli. Smažíme tak dlouho až cibule zesklovatí. Spolu s 3 vařenými brambory a 2 vařenými mrkvemi vmícháme 2 rozmačkané stroužku česneky a restujeme, dokud se chutě nepropojí. Na závěr přidáme 75 g hrášku. Necháme vychladnout.

Dokončení taštiček

Těsto rozdělíme na šest stejných dílů. Každý vyválíme do kruhu a ten rozdělíme na dva půlkruhy. Půlkruh složíme do kuželu, který do půlky naplníme vychladlou zeleninovou směsí a pečlivě uzavřeme. 

A jdeme do finále

Smažíme ve vyšší vrstvě oleje cca 4 minuty z každé strany do zlatova.