Ochutnejte indickou kuchyni: Zeleninová samosa - lahodný předkrm či praktická svačina
Tuto slanou pochoutku si oblíbíte jako rychlou svačinu nebo chutný předkrm.
Příprava těsta
Nejprve si připravíme těsto na taštičky. Smícháme 250 g mouky se lžičkou soli, 3 lžícemi oleje a 100 ml vody. Hladké těsto uložíme do lednice a mezitím si připravíme náplň.
Příprava náplně
Na velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Tu poprášíme lžičkou kurkumy, masaly, špetkou pepře a lžičkou soli. Smažíme tak dlouho až cibule zesklovatí. Spolu s 3 vařenými brambory a 2 vařenými mrkvemi vmícháme 2 rozmačkané stroužku česneky a restujeme, dokud se chutě nepropojí. Na závěr přidáme 75 g hrášku. Necháme vychladnout.
Dokončení taštiček
Těsto rozdělíme na šest stejných dílů. Každý vyválíme do kruhu a ten rozdělíme na dva půlkruhy. Půlkruh složíme do kuželu, který do půlky naplníme vychladlou zeleninovou směsí a pečlivě uzavřeme.
A jdeme do finále
Smažíme ve vyšší vrstvě oleje cca 4 minuty z každé strany do zlatova.