Mramorová hrníčková bábovka – jednoduchý recept k pohodovému pečení
Suroviny
- 1 hrnek cukru
- 2 vejce
- ½ hrnku oleje
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- prášek do pečiva
- vanilkový cukr
- kůra z citronu
- kakao
Postup
Nejdříve vymícháme cukr s vejci do bílé pěny, všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Postupně přidáváme olej a mléko. Nakonec vsypeme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Vše dobře promícháme.
Půlku hotového těsta si nalejeme do druhé misky. Do jedné misky přidáme nastrouhanou kůru z bio citronu. Do té druhé přidáme holandské kakao a důkladně zamícháme.
Těsto na střídačku nalejeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme zhruba 45-50 minut na 200 stupňů.
Po upečení ji vyklopíme na talíř. Podáváme ji, až vychladne. K bábovce si můžeme nachystat šlehačku ve spreji nebo zakysanou smetanu, kterou dochutíte drobným ovocem, jako jsou maliny, borůvky nebo jahody.
Příklady, jak bábovku nazdobit, se můžete inspirovat v naší galerii.