Minestrone: Barevná polévka plná čerstvých chutí z duhové zeleniny

Minestrone: Barevná polévka plná čerstvých chutí z duhové zeleniny
Polévka, která vystačí za jedno hlavní jídlo. Polévka, která vám připomene Itálii. Polévka, na kterou nikdy nezapomenete. Teplá nebo studená, v létě či v zimě. Touto polévkou nikdy nic nezkazíte.
Obsah článku
  1. Co budete potřebovat:
  2. Příprava polévky:
  3. Dochucení polévky:

Co budete potřebovat:

  • 4 velké listy mangoldu nebo hrst špenátových lístků
  • 1 velká červená cibule
  • 2 hrnky nakrájených rajčat
  • 2 hrnky předem uvařených fazolí nebo cizrny
  • 1 středně velká čerstvá žlutá cuketa
  • 1 střední mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 1–2 hrnky nevařených spirálových těstovin
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 6 hrnků zeleninového vývaru nebo vody
  • sůl
  • ¼ šálku pesta
  • 1 hrst nastrouhaného parmazánu 
  • Hrst čerstvých bylin: bazalka, petrželka, šalvěj nebo rozmarýn

Příprava polévky:

Ve velkém hrnci rozehřejeme olivový olej, na kterém zpěníme jemně nakrájenou cibuli a nasekané stonky mangoldu. Přidáme kolečka mrkve, cuketu a jemně osolíme. Pomalu opékáme až se zelenina začne přichytávat ke dnu. Přidáme nakrájená rajčata, fazole, česnek, bobkový list a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme na mírném plameni asi 30 minut až se všechny chutě spojí. Přidáme těstoviny a vaříme dalších 10 minut. 

Dochucení polévky:

Před podáváním přidáme čerstvé bylinky, pesto a nastrouhaný parmazán. 

Nebojte se experimentovat. Místo těstovin můžete například přidat rýži. Měnit můžete také zeleninu podle ročního období. 

Zdroj:

  • autorský text