Margot bábovka voní létem
Příjemná chuť i vůně, kterou Margotka bábovce propůjčí, je nenahraditelná.
Kokos vás v duchu přenese do léta na prosluněnou pláž, což jistě přijde vhod v kteroukoliv roční dobu.
Obzvlášť během větrného podzimu a studených zim mohou být takové vzpomínky velmi vítané a doslova zahřejí u srdce. Příprava samotná není nijak složitá a hotová bábovka má lehký punc exotiky, který bude slušet každému prostřenému stolu.
Suroviny:
1 hrnek = 250 ml, 1 lžíce = polévková lžíce
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 4 vejce
- 4 lžíce cukru
- ½ hrnku oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 tyčinky Margot
- Tuk a mouka na vymazání a vysypání formy
Postup:
- Troubu zapneme na 160 °C, formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
- Margotky nastrouháme nahrubo.
- Celá vejce společně s oběma cukry vyšleháme do husté pěny. Za stálého šlehání pak opatrně tenkým proudem přiléváme olej.
- Mouku smícháme s práškem do pečiva. Společně s mlékem ji na střídačku zapracujeme do vaječné pěny.
- Nakonec přidáme do těsta nastrouhané tyčinky Margot. Směs pořádně rozmícháme a nalijeme do formy.
- Pečeme 60 minut. Když se nám těsto nebude lepit na špejli, je bábovka dokonale upečená. Jelikož se bábovka peče poměrně dlouho, může se vám z vrchu trochu připalovat. Zabráníte tomu tak, že formu zakryjete alobalem.
Tip: Formu na bábovku můžete vymazat kokosovým olejem nebo vysypat kokosovou moučkou. Ta však musí být naprosto jemná, klasický strouhaný kokos by vám při vyklápění z formy moc nepomohl, těsto by se vám naopak k formě přilepilo a bábovka by se vám mohla roztrhnout.
Také nezapomeňte, že moučníky z tyčinek Margot by měly mít vždy čokoládový kabát. Ani u této bábovky to není výjimkou. Polevu k této bábovce ještě vylepšíte, když přidáte 2 lžíce rumu. K dokonalosti vše doladíte, pokud bábovku ještě zasněžíte kokosem.
Pokud však nejste přímo milovníci kokosu, nepoužívejte ho ve všech zde uvedených variantách najednou. Přebili byste tím chuť tyčinky Margot.
Zdroje: