Skvělý recept na kotlíkový guláš bez mouky – jak na něj?
Co budeme potřebovat?
• 1 kg cibule
• 1 palička česneku
• 500 g vepřové krkovice
• 500 g vepřové plece
• 100 g sádla
• 4 lžíce sladké mleté papriky
• 500 g brambor
• 4 mrkve
• 4 papriky
• 1 lžíce soli
• ½ lžíce pepře
• 1 lžíce kmínu
• ¼ kváskového chleba
Jak budeme postupovat?
Maso si omyjeme a nakrájíme asi na třícentimetrové kostky. Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli s česnekem a restujeme dozlatova.
Vložíme maso a necháme ho zatáhnout. Zaprášíme paprikou, zamícháme a podlijeme vodou, tak aby bylo maso ponořené. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a zhruba hodinu vaříme. Podle potřeby podléváme vodou.
Potom na kostky nakrájíme brambory a mrkev, na nudličky si nakrájíme papriky. Přidáme k masu a vaříme do změknutí brambor. Chléb nakrájíme na krajíce, odřízneme kůrky a před dokončením jím guláš zahustíme.
Ochutnáme, a ještě podle chuti dosolíme a dokořeníme.
Zdroj: