Italská kávová granita s amarettem

Italská kávová granita s amarettem
Překvapte své přátelé tímto snadným, lehkým dezertem s kávou v jednom. Italská granita je báječným a osvěžujícím zakončením každého jídla.

Ingredience:

  • 500 ml espressa nebo filtrované kávy 
  • 6 lžic cukru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • vanilkový lusk
  • 1 lžička amaretta

Postup:

Čerstvou vanilku s cukrem nasypte do horké kávy a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Směs přelijte do nízké nádoby vhodné do mrazáku a nejprve ji vychlaďte v lednici, poté vložte do mrazáku. Nádobu vyndejte a mraženou kávu rovnoměrně rozmačkejte vidličkou. Opakujte 3–4 x v přibližně 30minutových intervalech, dokud nezískáte kávovou ledovou tříšť. 

Mezitím si v hluboké míse vyšlehejte smetanu s amarettem a cukrem.

Granitu podávejte ve sklenicích nebo elegantních miskách s cukrářským piškotem ozdobenou našlehanou smetanou.

 

Zdroj: