Jak zpracovat kuřecí maso. Domácí čína a kuře na kari - vyzkoušejte tyto dva recepty
Kuřecí čína
- 200 g kuřecího masa
- koření na čínu
- bramborový škrob (solamyl)
- 70 g mrkve
- 70 g červené nebo oranžové papriky
- 100 g pórku
- 100 g cukety
- kukuřice, hrášek
- sójová omáčka
- sůl
- chilli omáčka sladká
- olej
Postup:
Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky nebo nudličky, zakapeme ho cca lžičkou oleje, okořeníme kořenící směsí. Pokud kořenící směs neobsahuje sůl, maso osolíme a necháme chvíli odležet.
Mezitím si připravíme zeleninu, kterou budeme potřebovat. Mrkev a pórek pokrájíme na tenká kolečka, papriku a cuketu na nudličky. Kukuřice s hráškem může být mražená nebo z konzervy.
Odležené maso posypeme lžící solamylu, aby se všechny kousky obalily. Následně je vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme je ze všech stran dozlatova.
Po osmažení je vyndáme z pánve stranou a do pánve s olejem z masa nasypeme připravenou zeleninu, kterou smažíme zprudka za občasného promíchání. Hotovou zeleninu zaprášíme cca lžičkou solamylu, promícháme, přilijeme vodu dle potřeby (cca 60 ml), dochutíme sójovou omáčkou a asi lžící sladké chilli omáčky. Vše necháme krátce provařit. Zeleninu odstavíme, přidáme k ní osmažené maso a promícháme.
Podáváme nejlépe s rýží.
Kuřecí prsa na kari
- 2 cibule
- sůl
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 5 lžic oleje
- 1 lžíce kari
- 1 lžíce sójové omáčky
- smetana ke šlehání
- 600 g kuřecího masa
Postup:
Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky, osolíme a promícháme s kari kořením a solamylem.
Na oleji si orestujeme najemno nakrájené cibule, přidáme maso a osmažíme ho. Přidáme sójovou omáčku.
Zalijeme smetanou a na mírném ohni povaříme do zhoustnutí. Dle chuti dokořeníme.
Jako přílohu podáváme rýži.