Jak připravit ty nejlepší polévky jednoduše a rychle
Krémové polévky
Krémové polévky jsou výbornou volbou pro reprezentativně vypadající pohoštění. I z obyčejných ingrediencí se s jejich správným rozmixováním stanou prestižní pokrmy hodné těch nejlepších restaurací.
Brokolicová
Nejste zrovna příznivcem této košťálové zeleniny? Doplňte ji do svého jídelníčku v podobě polévky. Příprava vám zabere 10 minut! Krátce povařte, nemilosrdně rozmixujte tyčovým mixérem, ochuťte solí, kmínem a pepřem, a zalejte kelímkem smetany. Podávejte s kousky opečeného chlebu.
Luxusní dýňová s kari
Dýně může být tou nejlepší přísadou, kterou jste kdy v polévce zaznamenali – dýni Hokkaidó zbavte slupky a jader, rozkrájejte na větší kusy, které povaříte – rozmixujte, přidejte kari koření, smetanu a sůl – a je hotovo! Chutná i zarytým masojedům!
Zeleninová
V podstatě z libovolné zeleniny lze pomocí mixéru a smetany připravit polévku par excellence! Hrášek, fazole, mrkev, květák, špenát – vyzkoušejte, co zachutná vám.
Nejoblíbenější polévky
Většina lidí má jasné zadání – ať je to rychlé, chutné a levné. Právě do této kategorie spadají nejoblíbenější polévky, které si z jednoduchých ingrediencí můžete vytvořit i vy.
Polévka z ovesných vloček
Značka – nestíhám a potřebuji lahodnou polévku do 5 minut. Povařte ovesné vločky s kmínem, solí, několika stroužky česneku a sušenou petrželkou – vklepněte vejce a zamíchejte. Hotovo!
Nejen na nový rok
Měli jste na oběd čočku a zbyla vám? Uložte si ji do lednice a následující den do ní přidejte kolečka kořenové zeleniny, majoránku, sušenou petržel a trochu česneku. Překvapí vás výtečnou chutí!
Drožďová
Rychlost a výborná chuť se snoubí i v případě, že orestujete cibuli s kostkou droždí, přidáte kořenovou zeleninu na kostičky, a necháte provařit s polévkovými bylinami. Výborné!
Vyberte si polévku pro každou příležitost! Která z těchto zeleninových polévek zachutná vám?