Jak na skvělé a chutné těstoviny s krémovou paprikovou omáčkou

Jak na skvělé a chutné těstoviny s krémovou paprikovou omáčkou
Lehký oběd nebo rychlá večeře, popřípadě varianta pro vegetariány. Recept zabere zhruba 45 minut a z jídla se nají asi 6 osob. Vůně rajčat a papriky. Jak jednoduchý recept zní?

Potřebujeme:

  • těstoviny podle vlastního výběru (špagety nebo penne)
  • 600 g červených paprik
  • 400 g cherry rajčat
  • 3 větší stroužky česneku
  • 2 velké šalotky
  • 3 větší větvičky čerstvého tymiánu
  • 50 ml olivového oleje
  • 200 g ricotty
  • 2 lžíce nakládaných sušených rajčat v oleji
  • velkou hrst čerstvé bazalky
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • pečicí papír

Postup:

Rozehřejeme si troubu na 180 °C.

Papriky omyjeme, vyřízneme středy a nakrájíme na kostky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na půlky. Šalotku oloupeme, odkrojíme konce a nakrájíme na kousky. Vše dáme ho velké misky, přidáme neloupaný česnek, olivový olej, tymián, sůl, pepř a pořádně promícháme.

Takhle připravenou zeleninu dáme na plech s pečicím papírem a v troubě necháme zhruba 30 minut. Každá trouba peče jinak, proto plech se zeleninou kontrolujeme, ať ji nespálíme.

Upečenou zeleninu necháme chvíli vychladnout, odebereme větvičky tymiánu a opečený česnek zbavíme slupek. Celou směs přemístíme do mixéru, přidáme bazalku, ricottu, sušená rajčata a mixujeme.

Na závěr dochutíme solí a pepřem, popřípadě cukrem, kdyby byla omáčka nakyslá.

Těstoviny uvaříme v osolené vodě.

Promíchané těstoviny s omáčkou posypeme parmazánem a čerstvou bazalkou a můžeme podávat.