Jak na skvělé a chutné těstoviny s krémovou paprikovou omáčkou
Potřebujeme:
- těstoviny podle vlastního výběru (špagety nebo penne)
- 600 g červených paprik
- 400 g cherry rajčat
- 3 větší stroužky česneku
- 2 velké šalotky
- 3 větší větvičky čerstvého tymiánu
- 50 ml olivového oleje
- 200 g ricotty
- 2 lžíce nakládaných sušených rajčat v oleji
- velkou hrst čerstvé bazalky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- pečicí papír
Postup:
Rozehřejeme si troubu na 180 °C.
Papriky omyjeme, vyřízneme středy a nakrájíme na kostky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na půlky. Šalotku oloupeme, odkrojíme konce a nakrájíme na kousky. Vše dáme ho velké misky, přidáme neloupaný česnek, olivový olej, tymián, sůl, pepř a pořádně promícháme.
Takhle připravenou zeleninu dáme na plech s pečicím papírem a v troubě necháme zhruba 30 minut. Každá trouba peče jinak, proto plech se zeleninou kontrolujeme, ať ji nespálíme.
Upečenou zeleninu necháme chvíli vychladnout, odebereme větvičky tymiánu a opečený česnek zbavíme slupek. Celou směs přemístíme do mixéru, přidáme bazalku, ricottu, sušená rajčata a mixujeme.
Na závěr dochutíme solí a pepřem, popřípadě cukrem, kdyby byla omáčka nakyslá.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
Promíchané těstoviny s omáčkou posypeme parmazánem a čerstvou bazalkou a můžeme podávat.