Domácí jahodová zmrzlina s borůvkovým krémem

Domácí jahodová zmrzlina s borůvkovým krémem
Tímto svůdným ovocným dezertem potěšíte rodinu za horkého nedělního odpoledne či na narozeninové oslavě. Použijte čerstvé nebo mražené ovoce, kvalitní smetanu a čerstvou mátu.

Co budete potřebovat:

Na zmrzlinu:

  • 500 g smetanového sýra
  • ¾ šálku cukru
  • ½ šálku zakysané smetany
  • 3 šálky čerstvých jahod
  • 1 šálek šlehačky

Na borůvkovou omáčku:

  • 350 g borůvek
  • ⅓ šálku cukru
  • ¼ šálku vody
Zdroj: Dmytro Flisak / Shutterstock

Příprava den předem

Připravte si obdélníkovou, ideálně silikonovou formu. Klasickou formu vyložte potravinářskou fólií. Ve velké míse vyšlehejte do hladka smetanový sýr a zakysanou smetanu s cukrem. Poté do směsi vmíchejte nakrájené jahody a šlehačku. Vše vlijte do připravené formy a nechte přes noc v mrazničce. 

Příprava omáčky

V malém hrnci přiveďte borůvky, cukr a vodu k varu. Chvíli míchejte, než se cukr zcela rozpustí a nechte mírně vychladnout. Směs rozmixujte na pyré. Vychladlé uložte do lednice.

Dokončení dezertu

Zmrzlinu vyjměte z mrazničky 15 minut před podáváním, ozdobte omáčkou, lístky máty a ihned podávejte. 

Zdroj:

  • autorský text