Domácí jahodová zmrzlina s borůvkovým krémem
Publikováno: 5. července 2021, 13:10
Zuzana Kohoutová
Foto: Oksana Mizina / Shutterstock
Doba čtení: 1 min
Tímto svůdným ovocným dezertem potěšíte rodinu za horkého nedělního odpoledne či na narozeninové oslavě. Použijte čerstvé nebo mražené ovoce, kvalitní smetanu a čerstvou mátu.
Co budete potřebovat:
Na zmrzlinu:
- 500 g smetanového sýra
- ¾ šálku cukru
- ½ šálku zakysané smetany
- 3 šálky čerstvých jahod
- 1 šálek šlehačky
Na borůvkovou omáčku:
- 350 g borůvek
- ⅓ šálku cukru
- ¼ šálku vody
Příprava den předem
Připravte si obdélníkovou, ideálně silikonovou formu. Klasickou formu vyložte potravinářskou fólií. Ve velké míse vyšlehejte do hladka smetanový sýr a zakysanou smetanu s cukrem. Poté do směsi vmíchejte nakrájené jahody a šlehačku. Vše vlijte do připravené formy a nechte přes noc v mrazničce.
Příprava omáčky
V malém hrnci přiveďte borůvky, cukr a vodu k varu. Chvíli míchejte, než se cukr zcela rozpustí a nechte mírně vychladnout. Směs rozmixujte na pyré. Vychladlé uložte do lednice.
Dokončení dezertu
Zmrzlinu vyjměte z mrazničky 15 minut před podáváním, ozdobte omáčkou, lístky máty a ihned podávejte.
Zdroj:
- autorský text