Jak připravíte netradiční cuketovou bábovku s aloe vera?
Jakmile začne cuketová sezóna, hraje cuketa v kuchyni hlavní roli
Jakmile začnou dozrávat cukety, na internetu se začnou rojit nápady na jejich zpracování. Cuketa má spoustu cenných vitamínů a minerálů. Upravit lze všemi možnými způsoby. Pokud vašim dětem či manželovi vaše cuketová úroda nevoní, nevadí! Cuketu jim můžete do jídla tajně propašovat v bábovkovém těstě!
Má to hned celou řadu výhod. Vy zužitkujete úrodu, oni si na cuketové bábovce pochutnají, aniž by vás z něčeho podezírali. Pokud to ale s cuketou opravdu přeháníte a vaši členové rodiny jsou až krajně podezíraví, nezbývá než od cuketového těsta odvést pozornost ještě něčím – v našem případě to bude šťáva z aloe vera! Pro to, aby vám cuketová bábovka provoněla domov, potřebujete následující ingredience.
Na těsto si připravte:
- 2 středně velké cukety
- 500 g mouky
- 310 g rozpuštěného másla
- 225 g cukru
- 6 vajec
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček prášku do pečiva
- špetku soli
- 75 ml šťávy z aloe vera
Na polevu potřebujete:
- 150 g zakysané smetany
- 3 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 40 g moučkového cukru
Než se do cuketového zázraku pustíte, rozehřejte si troubu na teplotu 170 °C, abyste těsto ve formě už ničím nezdržovali.
Bábovkové těsto toho ukryje hodně, třeba i dvě cukety
Cukety omyjte, oloupejte a na struhadle nastrouhejte. Nastrouhanou cuketu na krátkou dobu hoďte do vařící vody a poté vyjměte. Cuketa tímto krásně změkne a s těstem hezky splyne. Smíchejte mouku s vanilkovým práškem a kypřícím práškem. V další míse mixérem rozmíchejte cukr s rozpuštěným máslem do nadýchané pěny.
Postupně přidávejte vejce a špetku soli. Ve finále do těsta střídavě přidávejte mouku se šťávou z aloe vera. Nezapomeňte přidat strouhanou cuketu. Těsto promíchejte a naplňte jím bábovkovou formu. Tu si předtím dobře promažte a prosypejte.
Cuketová bábovka bude upečená za 50 minut
Pečte v troubě asi 50 minut. Mezitím krásně stihnete dodělat polevu. Tu vytvoříte smícháním citronové šťávy s moučkovým cukrem a zakysanou smetanou. Cuketová bábovka je velmi svěží variantou, která zachutná úplně všem, uvidíte! Před nanesením polevy nechte bábovku vychladnout, ať se vám krém nerozteče.
Zdroj: