Křupavá pochoutka k vínu: Bruschetta s rajčaty a bazalkou

Křupavá pochoutka k vínu: Bruschetta s rajčaty a bazalkou
Zralá šťavnatá rajčata patří neodmyslitelně k létu. Ovšem s křupavou topinkou a česnekem se z nich stane báječná pochoutka. Podávat lze jako chuťovku k vínu nebo jako lehčí večeři, po návratu z výletu.

Co budete potřebovat:

  • 250 g rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • bazalkové listy
  • čerstvě mletý pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 plátky nejlépe domácího chleba
  • 200 g mozzarelly

Postup:

Rajčata nechte chvíli odpočinout při pokojové teplotě. Poté je nakrájejte na čtvrtky a z jejich středu odstraňte semínka. Čtvrtinky rajčat dále nasekejte na menší kousky a promíchejte je s lisovaným česnekem, solí, natrhanou bazalkou a olivovým olejem. Nakrájejte mozzarellu a dejte stranou do misky. Na rozpáleném oleji opékejte plátky chleba do zlatova. Rajčatovou směs rovnoměrně rozdělte na topinky a posypejte čerstvě pomletým pepřem a nakrájenou mozzarellou. Bruschetty nazdobte zbylými bazalkovými lístky a ihned podávejte.   

Zdroj: Autor: zygonema / Shutterstock

Tip: Nemáte-li mozzarellu, bruschetty jsou báječné i bez ní. Bazalku a česnek však nikdy nevynechte!

Zdroj:

  • autorský text