Křupavá pochoutka k vínu: Bruschetta s rajčaty a bazalkou
Publikováno: 24. července 2021, 14:15
Zuzana Kohoutová
Foto: VasiliyBudarin / Shutterstock
Doba čtení: 1 min
Zralá šťavnatá rajčata patří neodmyslitelně k létu. Ovšem s křupavou topinkou a česnekem se z nich stane báječná pochoutka. Podávat lze jako chuťovku k vínu nebo jako lehčí večeři, po návratu z výletu.
Co budete potřebovat:
- 250 g rajčat
- 1 stroužek česneku
- bazalkové listy
- čerstvě mletý pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 plátky nejlépe domácího chleba
- 200 g mozzarelly
Postup:
Rajčata nechte chvíli odpočinout při pokojové teplotě. Poté je nakrájejte na čtvrtky a z jejich středu odstraňte semínka. Čtvrtinky rajčat dále nasekejte na menší kousky a promíchejte je s lisovaným česnekem, solí, natrhanou bazalkou a olivovým olejem. Nakrájejte mozzarellu a dejte stranou do misky. Na rozpáleném oleji opékejte plátky chleba do zlatova. Rajčatovou směs rovnoměrně rozdělte na topinky a posypejte čerstvě pomletým pepřem a nakrájenou mozzarellou. Bruschetty nazdobte zbylými bazalkovými lístky a ihned podávejte.
Tip: Nemáte-li mozzarellu, bruschetty jsou báječné i bez ní. Bazalku a česnek však nikdy nevynechte!
Zdroj:
- autorský text