Bábovka s kousky čokolády – nejde ji nemilovat!
Tato bábovka se ve vaší domácnosti stane jedním z trendy moučníků. Je rychlá, chutná a vláčná. Použití čokoládových lupínků navíc přidá vaší bábovce vlákninu a minerály, které tělo potřebuje. Obsahují železo, tolik potřebný hořčík a mnoho dalších látek.
Ingredience:
- 2 polévkové lžíce teplé vody
- 1 a ½ čajové lžičky sušeného droždí
- ½ šálku změklého másla
- ½ šálku krystalového cukru
- 1 polévková lžíce pomerančové kůry
- 3 velká vejce
- 4 šálky polohrubé mouky
- 1 šálek plnotučného mléka
- 1 a ½ šálku čokoládových lupínků
Postup:
- Formu na bábovku si nejprve vymažte máslem a vysypejte moukou. Použít můžete také olej ve spreji, který pohodlně nastříkáte po celém povrchu bábovky bez toho, aniž byste se umazali.
- Do malé misky si připravte 2 polévkové lžíce teplé vody a droždí. Nechte směs stát, dokud nezačne pěnit. Mělo by to trvat zhruba 5 minut.
- Pokud vlastníte mixér s lopatkovým nástavcem, máte ušetřeno spoustu práce. Vložte do mísy máslo, krystalový cukr, pomerančovou kůru a šlehejte při střední rychlosti do krémové konzistence hmoty. Každé 3 až 4 minuty mixér zastavte a setřete stěny.
- Přidejte jedno vejce po druhém a po každém přidání opět směs důkladně prošlehejte. Přidejte směs droždí a taktéž ji nechejte spojit s ostatními ingrediencemi.
- Ve střední míse smíchejte mouku a sůl. Snižte rychlost mixéru na nízkou a postupně přidávejte moučnou směs. Postupujte pomalu a dbejte na to, aby směs byla opravdu dobře spojená.
- Teď přichází ten krok, kdy bábovku vyšperkujete čokoládovými lupínky.
- Takto hotovou směs včetně čokoládových kousků nalijte do připravené bábovkové formy, zakryjte ji mikrotenovým sáčkem a nechte stát na teplém místě, dokud těsto nevykyne alespoň o míru palce, trvá to přibližně 2 hodiny.
Na první pohled by se vám mohlo zdát, že je bábovka pracná a obsahuje příliš mnoho surovin. Věřte ale, že ta práce i použití surovin za to opravdu stojí. Poté, co bábovku zkusíte poprvé, zjistíte, že ve své podstatě je velmi jednoduchá a nebudete litovat žádné suroviny, kterou jste použili. Ty se totiž tak dokonale spojí, že ji budete chtít udělat i příště.
Tip: Pokud by se stala ve vaší rodině výjimka a nebyl nikdo, kdo ocení chuť čokolády (což je velmi nepravděpodobné), můžete čokoládové lupínky nahradit stejným množstvím rozinek, které jsou v této bábovce také výborné.
Zdroj: