4 tipy pro zdravější velikonoční nadílku
Ořechy v medu
Ořechy v medu se dají snadno koupit v prodejnách specializujících se na výrobky z medu nebo v obchodech se zdravou výživou. Vyrobit si je můžete taky doma. Připravte si malé zavařovací sklenice, med a různé druhy ořechů. Použít můžete klasické vlašské nebo lískové, ale výborné jsou i para ořechy nebo mandle. Nejprve nasypte ořechy do sklenic, poté nalijte med. Pokud je med tuhý, předem jej rozehřejte ve vodní lázni.
Kornouty nebo vajíčka se sušeným ovocem
Sušené ovoce je narozdíl od sladkých čokoládových figurek plné vitamínů a minerálů. Pro ty, kteří jsou zvyklí na sladkosti, můžete vybrat ovoce máčené v kvalitní čokoládě. Naplňte kornouty nebo plastová vajíčka sušenými brusinkami, meruňkami, švestkami, moruší, ananasem nebo mangem. Výběr je opravdu široký, můžete si vybrat klasicky sušené ovoce nebo ovoce sušené mrazem, které je křupavější.
Ovocné mísy ve tvaru zajíce nebo vajíčka
Dejte průchod své kreativitě. Nakrájejte ovoce různých barev na malé kousky a vytvořte z nich velikonoční kraslice nebo zajíce. Okraj talíře můžete ozdobit jahodami namočenými v hořké čokoládě.
Sušené ovoce je narozdíl od sladkých čokoládových figurek plné vitamínů a minerálů.
Polévka v zaječím chlebu
Vydlabejte kulatý bochník či bulku a naplňte je poctivou bramboračkou nebo hustou mrkvovou polévkou. Chléb ozdobte do tvaru velikonočního zajíce tak, že z housky vymodelujete hlavu a uši a připevníte k tělu z bochníku.