Zbavte se obtěžujících much u vašeho jídelního stolu: Tento domácí prostředek má každý ve své kapse na dosah

Zbavte se obtěžujících much u vašeho jídelního stolu: Tento domácí prostředek má každý ve své kapse na dosah
Není to nic příjemného. Sedíte s rodinou či s přáteli u jídelního stolu a váš gastronomický požitek vám znepříjemňují otravné mouchy. Lze se jich zbavit bez plácačky.

Mouchy u jídelního stolu

Hmyz jako jsou mouchy nebo vosy jsou u jídelního stolu nevítanými hosty. Nejen že vás obtěžují, ale také mohou přenášet nemoci. Existuje domácí prostředek, který odpudí mouchy a hmyz odletí pryč. A co je na tom nejlepší? Všichni ho máte v kapse, lépe řečeno v peněžence.

Proti mouchám pomohou měděné mince

Chcete se zbavit obtěžujících much u jídelního stolu? Pak otevřete svoji peněženku a použijte měděné mince. Připravte si sklenici a vložte tam asi 4 měděné mince. Následně dolijte vodu a postavte sklenici na stůl. Mouchy se přirozeně vyhýbají vodě a barvě mědi. Odlesk vody v souhře s mincemi by měl na mouchy působit odstrašujícím dojmem.

Když svítí slunce, zavřete okna

Mouchy se rády usazují na okna, která jsou vyhřátá od sluníčka. Pokud je okno otevřené, tak mouchy často vletí do místnosti. Pokud se větrá na stinné straně bytu nebo domu, vletí dovnitř podstatně méně much.

Éterické oleje také pomohou

Na pomoc proti otravným mouchám můžete použít éterické oleje. Některé z vůní mají pro mouchy odrazující účinek. Mezi tyto vůně patří například vavřínový olej nebo různé rostliny či koření, například bazalka, levandule nebo hřebíček.

Ocet

Ocet je velmi nápomocný při odpuzování much. V blízkosti okna postavte misku s octem a mouchy zvenčí již dovnitř nevlétnou.

Pasti na mouchy

Pasti na mouchy byste měli využít až jako poslední způsob, když vám jiný nezabere. I když jsou mouchy obtěžujícím hmyzem, v přírodě hrají pro mnoho jiných živočichů významnou roli. Pro některé živočišné druhy základní potravu, jsou zodpovědní za část opylování a díky jejich zálibě tlejícího materiálu jsou také přínosné.

Jednou z možností, jak se zbavit much, jsou masožravé rostliny.
Jednou z možností, jak se zbavit much, jsou masožravé rostliny. | Zdroj: lucidwaters / Depositphotos

Invazivní opatření

Můžete použít mucholapku nebo masožravé rostliny. To je ještě celkem přirozený způsob. Plácačka na mouchy nebo spreje proti hmyzu by měly být až tím posledním řešením.

Co láká mouchy?

Mouchy lákají potraviny obsahující cukr. K těm patří například ovoce, šťáva nebo moučníky. Také v lidském potu jsou látky, které jsou pro mouchy lákadlem. Proto zejména v horku mouchy rády usedají na vaši kůži.

Něco o mouchách

Moucha žije asi 28 dní. Během této doby se může především v létě až šestkrát rozmnožit. Naklade 150 vajíček přednostně do hnilobných organických hmot, kde se mohou vajíčka optimálně vyvíjet.

Mouchy jako přenašeči nemocí

Když se mouchy objeví nad odkrytým jídelním stolem, není to jen nehygienické, ale také mohou mouchy představovat zdravotní riziko. Mouchy ochutnávají potraviny svýma nohama, takže ohmatávají všechny zdroje potravy.

Tak se mohou shromažďovat na muších nohách původci nemocí, které se poté přenáší z místa na místo. U lidí mohou způsobit například průjem nebo oční infekce.

Tak si užívejte žáru letního slunce a zbavte se hmyzu, který vám znepříjemňuje vaše stolování s rodinou či přáteli.

Zdroje článku: