Vyvarujte se klasických chyb, které při vaření děláme prostě všichni
Pokládáte studené maso na horkou pánev
Vždy je nutno nechat maso alespoň chvíli odstát, než jej na rozpálenou pánev položíte. Maso se tak bude vařit rovnoměrněji, a vy se nemusíte bát, že po jeho rozkrojení bude vevnitř stále syrové – a tím pádem i zdraví nebezpečné.
Nepřilnavé pánve jsou skvělé – ale určitě ne na přípravu všech jídel
Nejvhodnější je tuhle pánev používat na palačinky. Nicméně vaření v ní až tak nedoporučuje. Záleží totiž na produkování tepla, v čemž se každá pánev liší. V případě, že si tedy chcete připravit pořádný steak, pořiďte si raději obyčejnou železnou pánev.
S česnekem počkejte až úplně na konec
Nikdy nevkládejte česnek do rozpáleného oleje – v momentě se vám totiž spálí a zhořkne. Mnohem lepší je jej pomalu dusit, nicméně, nejvíce aroma česnek uvolní, pokud jej do jídla vložíte až úplně na konec, a již dlouho nevaříte.
Nikdy nevkládejte česnek do rozpáleného oleje – v momentě se vám totiž spálí a zhořkne.
Nevkládejte do pánve „co se do ní vejde“
Určitě se nesnažte usmažit všechno maso najednou. Raději si rozložte smažení třeba nadvakrát, ale určitě masu dopřejte dostatek místa. To samozřejmě ovlivňuje rovnoměrné rozložení tepla na pánvi. Jen tak bude vaše maso dokonale propečené!
Jaké jsou další klasické chyby, jichž se dopouštíme?
- Voda na těstoviny je málo osolená.
- Smažení na extra panenském olivovém oleji.
- Vkládání teplého jídla do ledničky.
- Krájení masa ihned po uvaření.
Našli jste se v tomto seznamu?
Zdroj:
- autorský text