Proč jsou Ryby tak emotivní a jak se mohou naučit zvládat své emoce

Proč jsou Ryby tak emotivní a jak se mohou naučit zvládat své emoce
Všichni míváme silné pocity a bez emocí by s námi nepohnula ani hudba, ani sebelepší vtip, nikdy bychom se nezasmáli, dokonce bychom neuronili ani slzu. Emoce Ryb jsou však složité a rozmarné. Pojďme je zkusit trochu prozkoumat.

Abychom pochopili, proč jsou lidé narození ve znamení Ryb tolik emotivní, zaměřme se na jejich postavení v celém zvěrokruhu. Ryby jsou ovlivněné vládnoucí planetou Neptun, boha moří, oceánů a lidského nevědomí. Neptun inspiruje k ideálům a snům, ale také vyzývá k bezbřehé laskavosti a oběti pro vyšší dobro. Na druhou stranu unáší do oceánských hlubin, kde se Ryby občerstvují a proměňují, ale rovněž ztrácejí svou víru a utápí se v sebelítosti. Aby překonaly toto nebezpečí, musí svou empatii rozvíjet, přijmout své dary a vnést do života více nadhledu a radosti. Pak se stane pro Ryby samotné, ale i pro jejich nejbližší, každý den potěšením a příležitostí k poznání.  

Ti, kteří mají Slunce, Lunu nebo Ascendent v Rybách jsou velmi vnímaví, plní soucitu a někdy až přecitlivělí. Bolest druhého člověka cítí tak silně až se stane jejich součástí. Na velké vzdálenosti dokážou vnímat pocity svých milovaných i celého světa. Všechny tyto emoce Ryby automaticky přijímají, dokud se jejich srdce nenaplní natolik, až se začnou samy utápět ve smutku a depresích. Propuknou v pláč, a mnohdy vlastně ani netuší proč. 

Aby se Ryby ochránily před přívalem negativních emocí, měly by si vyhradit čas jen pro sebe a své oblíbené aktivity, které jim dodají nezbytnou emoční imunitu.

Ryby, držte se dál od velkých davů a situací, kde se nachází silné emocionální proudy.

Pamatujte, že se snadno necháte strhnout, i přestože se v soukromí cítíte odolné a silné. Vaší doménou jsou pomáhající profese a aktivity, ve kterých můžete uplatnit svou kreativitu a představivost. Vzpomeňte si, co jste v dětství dělaly nejraději a následujte svůj sen. Chtěly jste fotografovat, psát knihy nebo hrát v orchestru? Možná jste toužily uplatnit svou dobrosrdečnost v práci se zvířaty, obsluhovat lidi v malé rodinné kavárně či pečovat o nemocné. Nikdy není pozdě splnit si svou nenaplněnou touhu. 

Ryby, nezapomeňte na sebe.

Abyste se ochránily před smutkem, měly byste především dbát na svůj ochranný štít. Ten si vybudujete nejen smysluplným zaměstnáním, ale také časem o samotě. Máte tendenci sklouzávat k názoru, že musíte uzdravit celý svět a že bez vás nebude nic tak dobře fungovat. Nenajdete-li si čas pro sebe, velice snadno upadnete do letargie, třebaže jste pouhými svědky partnerské hádky v centru velkoměsta. 

Ryby, směřujte své emoce kreativním způsobem.

Tancujte, malujte, vyběhněte na kopec a z plna hrdla zpívejte. 

Pomocí čerstvých květin si vyzdobte dům. 

Pusťte si oblíbenou hudbu a nechte se unášet jejími tóny.

Zachyťte své pocity do deníku, básně nebo fotografií. 

Meditujte, relaxujte a cvičte jógu nebo tchaj-či. 

Ryby usilují o mír. Chtějí, aby všichni kolem nich byli klidní a šťastní. Samy v sobě však často skrývají ty nejbouřlivější emoce a neuvědomují si, že touží po nemožném. Budou-li však samy k sobě otevřené a upřímné, přesně tak, jak to vyžadují od druhých, nebudou mít jejich emoce nad nimi takovou moc. Jejich schopnost vnímat energie a umění naladit se na druhé je velký dar. Jakmile Ryby získají kontrolu nad svými neustále měnícími pocity, mohou se vzdát svých úzkostí a vnést pozitivní a milující schopnosti ke zlepšení svého života.