Pijte řepnou šťávu. Vyvarujete se tak chudokrevnosti
Řešením je doplnění železa. Než ale přistoupíte ke kupovaným doplňkům stravy, měli byste vyzkoušet účinky červené řepy a zejména její zeleninové šťávy.
Hotový nápoj si můžete koupit v obchodě, ale vždy je lepší si jej připravit doma z čerstvých surovin.
Přinášíme vám recept: 3 loupané a nakrájené řepy, 1-2 stroužky česneku, kůra celozrnného chleba, případně 1-2 bobkové listy, 3-4 lžíce nastrouhaného křenu. To vše vložte do litrové nádoby.
Zalijte studenou, převařenou vodou, přikryjte, např. talířem. Nechte na tmavém místě odstát 3-4 dny.
Po uplynutí této doby nalijte vzniklou šťávu do láhve a nápoj uložte do lednice. Pijte 1 skleničku denně vždy mezi jídly. Šťávu je možné připravit také z čerstvě vymačkané řepy. Pro zmírnění výrazné chuti můžete přidat jablka.