Čerstvým koriandrem proti ztrátě paměti, nespavosti a bolestem
Čínská petržel
Koriandr setý neboli také čínská petržel se pěstuje v tropech a subtropech po celém světě. Má specifickou citronovou chuť a svěží květinové aroma. Čerstvý koriandr někomu může připomínat chuť mýdla a trvá mu déle, než si na něj zvykne. Zatímco drcená semena se používají ve známém indickém koření garam masala, čerstvými listy můžeme obohatit téměř každé letní jídlo.
Léčebné účinky
Anthony William ve své knize Léčivá síla ovoce a zeleniny doporučuje užívání čerstvého koriandru každému, kdo trpí jakýmkoli chronickým onemocněním. Pomáhá zejména lidem trpícím ztrátou paměti, neklidem, nespavostí, křečemi, bolestmi kloubů a záněty. Podle Williama tato bylinka zklidňuje, přináší jasnou mysl a na fyzické rovině čistí játra a odvádí z těla těžké kovy a další toxiny.
Jak koriandr používat
Aby byly léčivé účinky patrné, radí William užívat více než jednu snítku koriandru vícekrát denně. Koriandr můžete podávat v zeleninovém salátu, s odšťavněnou zeleninou, ve smoothie nebo nasekanou natí posypat polévku.
Zdroj:
- Léčivá síla ovoce a zeleniny: Anthony William