Jaké počasí bude do konce června a v první polovině července? Meteorologové zveřejnili dlouhodobou předpověď

Jaké počasí bude do konce června a v první polovině července? Meteorologové zveřejnili dlouhodobou předpověď
Červen a červenec jsou měsíce, kdy začíná být více teplo, někdy až vedro. Právě v tuto dobu si většina z nás bere dovolenou, abychom si užili sluníčka. Bude nám počasí přát? Přečtěte si, jaký názor mají meteorologové.

Výhled počasí

V červnu budou teploty průměrné a příliš se měnit nebudou, ale sluníčka si moc neužijeme. Naopak srážky budou četné, ale stále se budou držet v červnovém průměru.

Ani v první polovině července se toho mnohé nemění. Navíc se mohou objevit silnější bouřky. Naštěstí oněch polojasných dnů bude podstatně více než v červnu. Nejchladnější noc by měla nastoupit již tento pátek a sobotu, kdy klesne na 8°. Přes den bude nejchladněji ve čtvrtek 13.6., kdy nám teploměr ukáže průměrně 11°, poté se výrazně oteplí a teplo vydrží i v červenci.

10. - 16. červen

Zpočátku bude deštivo, počínaje pondělkem. V úterý až ve čtvrtek můžeme očekávat slabé mrholení, na venkovní aktivity to nevypadá. Ve čtvrtek bude nejchladněji, průměrně 11° během dne. Noci budou naopak nejchladnější v pátek a v sobotu (8°), denní teploty budou vyšší, častokrát vysvitne sluníčko. Nejteplejším dnem je neděle (23°). V tento den se může objevit duha, ačkoli bude hřát slunce, bude také nárazově pršet.

17. - 23. červen

Milovníci slunečna a sucha příliš nadšeni nebudou. Celý týden proprší a sluníčko vyleze jen občas. Připravme si deštníky či pláštěnky, očekáváme totiž silné deště až provazy po celý týden bez výjimky. Teplotních skoků se nedočkáme. Denní teploty se budou pohybovat od 20° do 24°, noční od 13° do 14°.

Letní teploty z konce května, střídají v červnu spíše deště. Ne jinak tomu bude i v druhé polovině měsíce
Letní teploty z konce května, střídají v červnu spíše deště. Ne jinak tomu bude i v druhé polovině měsíce | Zdroj: macniak / Depositphotos

24. - 30. červen

Pondělí je poslední den, kdy zaprší, ovšem pouze na krátkou dobu. O víkendu se totiž déšť vrátí. V tuto dobu už nebude tak intenzivní. I v závěrečném červnovém týdnu teploty nebudou kolísat, přes den se můžeme těšit na 20° až 22°, v noci od 13° do 14°. Sluníčko občas vysvitne po celý týden, ve středu až v pátek bude polojasno, ke konci pátečního dne ale začne pršet.

1. - 7. červenec

Není vyloučeno, že tento týden prohřmí. Pozor na bouřky bychom si měli dát zejména ve středu, ve čtvrtek a v neděli, kdy navíc hrozí průtrž mračen. Ojedinělé srážky očekáváme v pondělí. V úterý bude zataženo, kdežto v pátek a v sobotu se dočkáme příjemného letního dne. V obou dnech teploty stoupnou na 23°, noční teploty klesnou na 13°. Co se týče teplot z celého týdne, budou se pohybovat v rozmezí 19° až 24° (nejvyšší teplota bude v neděli) a v noci bude příjemně, a sice 11° až 14°.

8. - 14. červenec

Ačkoli výhled na tento týden se může během času změnit, většinu týdne by podle poznatků meteorologů mělo pršet. Nejmenší pravděpodobnost srážek je ve středu, a sice 41%. Denní teploty se budou pohybovat od 20° do 24°, noční teploty v pondělí budou 15°, po zbytek týdne 11°.

Zdroje článku: