Jaké jsou nové trendy zdravých potravin roku 2020
Na těchto trendech je příjemný fakt, že jsou pro naše těla přínosné. Nyní vám představíme několik „novinek“, které byste letos neměli přehlédnout.
Batáty
Tato zelenina se na trhu pohybuje pěknou řádku let a využívají ji hlavně maminky pro své batolata kvůli svým nutričním hodnotám. Ale sladké brambory se v poslední době staly velmi vyhledávanou náhražkou za jiné potraviny – bramborové lupínky, vegetariánské hamburgery či tortilly.
Ryby – neryby
Minulý rok vedly hamburgery, letos vedou ryby. Společnosti Tuno se podařilo vytvořit jakousi mořskou rybí alternativu. Chutná podobně jako tuňák z konzervy, ale výrobek je vyroben ze sójových bílkovin a mořských řas.
Rostlinné mléko
Jogurt, zmrzlina, mléko i smetana mají své rostlinné zástupce. A i když je těžké si to představit, chuť se zas až tak moc od těch tradičních živočišných produktů neliší. Jistě jste si všimli, že na trhu se objevilo například mléko ovesné, konopné, kokosové, mandlové či lněné. Co myslíte, budou i rostlinné sýry?
Mouky a prášky na bázi ovoce
Další překvapivý obrat udělaly společnosti, jež jsou schopny připravit mouku z ovoce. Ovoce samo o sobě je plné všech možných druhů živin a může také omezit chuť na cukr. A tak mouky, například banánová nebo jablečná získávají na popularitě.
Večerní mls pro dobrý spánek
V dnešní době se stále více lidí potýká se špatným spánkem. Jejich častým zachráncem jsou prášky na nespavost. Proto se tohoto problému zhostily některé společnosti a vytvořily přípravky na spaní v podobě například bezkofeinového latté s příměsí levandule a heřmánku. Obě tyto byliny mají spoustu zdravotních výhod, ale slouží také jako sedativum pro snížení úzkosti a zlepšení kvality spánku.
A kdo rád mlsá, může vyzkoušet čokoládu pro klidný spánek s ingrediencemi podporující spánek, jako jsou například třešeň, kurkuma a levandule