Jste v dietě ale přátelé vás stále tahají na grilovačku? Tady je pár tipů, jak si užít letní posezení zdravě a dietně
Sáhněte po libovém masu
Na gril nepatří jen steaky z prorostlé krkovice, dá se tímto způsobem připravit opravdu cokoliv. Při nákupu surovin pro večerní grilování zkuste hodit do košíku pár kousků libového masa libovolného druhu. Pokud chcete ale něco ultra dietního s co nejvyšším možným obsahem bílkovin, ugrilujte si, jak radí server getfitonline.cz, klasická kuřecí prsa nebo stehna. I ty chutnají se správným kořením na grilu skvěle.
Zelenina z grilu chutná nejlíp
Využijte toho, že sezóna rajčat a cuket a připravte si plnou mísu zeleniny, kterou následně hodíte na gril. Stačí nakrájet zeleninu a kousky, přidat kapku kvalitního oleje a koření dle libosti, skvěle chutná v kombinaci se sójovou omáčkou a čerstvými bylinkami. Směs nechte alespoň hodinu odležet. Výsledek vás určitě překvapí.
Vyměňte hermelín za tvarůžky
Grilované sýry se těší veliké oblibě, hlavně pak hermelíny. Ty jsou však dost tučné a do redukční diety ve velkém množství určitě nespadají. Redaktoři webu itsmylife.cz radí: Zkuste je proto vyměnit za olomoucké tvarůžky. Ačkoliv vás mohou zprvu odpuzovat svým specifickým zápachem, jejich chuť tuto nepříjemnost určitě přebije. Tvarůžky chutnají skvěle okořeněné a zabalené ve vysokoprocentní šunce. Kromě skvělé chuti vás překvapí také náloží bílkovin.
Grilované sýry se těší veliké oblibě, hlavně pak hermelíny. Ty jsou však dost tučné a do redukční diety ve velkém množství určitě nespadají.
Domácí light dip místo kupované omáčky
Tatarka a kupované dresinky jsou sice fajn, domácí dip z bílého jogurtu jsou ale mnohem lepší. Můžete jednoduše smíchat jogurt s citronem a bylinkami, s česnekem, nebo třeba s nastrouhanou okurkou, čímž si připravíte výborné tzatziky.
Zdroje: