Léčivá síla a použití granátového jablka
Granátová jablka pocházejí z Blízkého Východu, kde rostou zhruba na šesti metrovém stromě starém často několik set let. Pěstují se od pozdního léta do začátku zimy, proto i u nás v obchodech najdeme nejčerstvější granátová jablka v této době.
Granátová jablka jsou ceněna pro vysoký obsah vitamínu C, draslíku a vlákniny. Obsahují velké množství antioxidantů, které pomáhají chránit tělo proti zánětům a poškozením volnými radikály. Důležité však je v tomto případě konzumovat zrníčka i s bílou slupkou.
Granátové jablko podporuje tvorbu červených a bílých krvinek, uvádí do rovnováhy činnost nadledvin a vyrovnává hladinu cukru v krvi. Díky obsahu kvalitní glukózy zlepšuje soustředění a napomáhá některým mozkovým funkcím. Při pravidelné konzumaci má granátové jablko schopnost rozpouštět žlučové a ledvinové kameny.
Granátová jablka jsou ceněna pro vysoký obsah vitamínu C, draslíku a vlákniny.
Tipy, jak konzumovat granátová jablka
- Při uvedených potížích jezte 1 granátové jablko denně.
- Semínky z granátového jablka si posypte salát, obložený chléb nebo dezert.
- Před každým jídlem si dejte hrst semínek z granátového jablka, zabráníte tím přejídání.
Zdroje:
- Superpotraviny, Susanna Bingemerová
- Léčivá síla ovoce a zeleniny, Anthony William